Ingelas restips

Frankrike-Korsika
2 gånger har jag haft golfskola på Korsika och vore det inte så krångligt att flyga dit under för- och efter säsong skulle jag permanenta golfskolor på denna underbara plats i världen! På Korsikas sydspets ligger banan Golf de Sperone intill den charmiga staden Bonifacio. Antingen bor man i själva Bonifacio eller på banan i arkitektritade villor med vidunderlig utsikt över Medelhavet. Om sikten är god ser man över till Sardinien! Banan är ritad av Robert Trent Jones Snr och är en naturskön upplevelse.

Portugal-Cascais
Charmig hamnstad med många bra restauranger och hotell. Nära Lissabon om man vill passa på att se denna härliga stad. En mängd bra golfbanor som räcker till minst 2 resor.

Sydafrika- Kapstaden med omnejd
Jag har varit här 1 gång om året de senaste 6 åren och kan absolut fortsätta att åka tillbaka. Trevliga människor, fantastisk mat, goda viner, prisvärt och vackert. Mina favoritbanor är Pearl Valley, Arabella, Links på Fancourt, galna Pinnacle Point och mysiga Clovelly. Bästa hotellet är SAS Radisson i Kapstaden och Simola vid Knysna. Ett underbart designat svenskt guesthouse i Kapstaden är Bickley House. Om du är på väg hit tipsar jag gärna om bra restauranger i Kapstaden.

Sverige – Viken
En bana alla golfälskare måste spela! Banan heter egentligen Helsingborgs GK och har 9 hål som ligger vid havet. Kanske Sveriges enda äkta linksbana…Titta på hcptavlan i klubbhuset. En sådan fanns på alla klubbar förr i tiden. Den var ett bra hjälpmedel att få golfare att vilja bli bättre. Man ville helt enkelt klättra på tavlan!

Skottland
Vart som helst…fantastiska banor överallt. Några favoriter är Western Gailes på väskusten nära Prestwick, North Berwick på östkusten och Kingsbarnes. Se till att ha koll på golfvett och rutiner bara, här spelas golf fortfarande på 3-3,5 timmar!