Få fart i klubban!

Jag är inte så förtjust i råden (särskilt till oss tjejer) att ”ta det lugnt”. Visst, det kan bli fel att ta i på ”fel sätt” men om man tar i på rätt sätt så är det mer än ok!

Rent generellt behöver de flesta sätta mer fart i klubban, frågan är bara hur!

Det finns hur många parametrar som helst men här kommer några.

1. Håll inte för löst i klubban

Jag har alltid gillar ett fast grepp och för ett tag sedan såg jag en undersökning som visar att man både slår längre och rakare med ett fast grepp. Inte krampat så klart men glöm fågelungen! Ben Hogan sa, XX sa att vi skulle hålla i klubban som en fågelunge men han glömde säga att fågeln är en ÖRN!

2. Använd rotation

Vrid upp i baksvingen tills det tar stopp, vrid igenom framåt tills du står stadigt. Underkroppen följer med i baksvingen så mycket den behöver beroende på vilken rörlighet du har

3. Sätt spjärn/stäm i främre benet 

I starten av nersvingen flyttas vikten till främre foten. Gör det genom att sträcka ut främre benet. Tänk dig en spjutkastare hur hen gör när de sätter ner främre benet innan kastet kommer. Det är faktiskt en väldigt lika rörelse i en golfsving även om det kan låta konstigt.

4. Inga spaghettiarmar!

Om klubban får komma inifrån och du har ”stäm” i främre benet finns bra förutsättningar att sträcka på den främre armen (leadarm) i träffen så att du får vidd i framsvingen. Är armen böjd i träffen kommer du att dra åt dig armarna + klubban och tappar massor av fart.

Confused…?! Om inte – bra! Om du är det – inget konstig! Kom och ta en lektion så visar och berättar jag! Ord är oftast inget bra sätt att ta emot information när det gäller golf…

Relaterade inlägg

Senaste nytt

Lektion?

Vill du få anpassade tips för just dig? Boka lektion med mig så hjälper jag dig med det!