Kom igång bra!

Den sving du har duger långt. Ofta letar vi fel i svingen även fast det inte behövs. Tänk efter, hur bra är din högsta nivå?

Rätt så bra eller hur? Varför kan vi då hamna i sådana svackor? Att ändra på en sving är inte så lätt. Det tar bra spelare, tourspelare många träningstimmar och fokus för att ändra på en invand rörelse eller vad det nu handlar om.

Mitt vårtips är att FOKUSERA på rytm och tempo så hittar du ofta tillbaka till din bättre nivå. Svingen kommer att SE likadan ut men känslan är helt annorlunda. Helt plötsligt känns allt lätt och harmoniskt.

TOURTEMPO är ett bra hjälpmedel. www.tourtempo.com. Det finns såklart som ”app” men är inte gratis…

Alla bra spelare svingar enligt tourtempo vilket betyder att baksvingen är 3 gånger så långsam från start till topp som från toppen av baksvingen ner till träffen. 1-2-3 upp och sedan 1 ner till träffen! Svårt att förklara med ord kanske, måste testas. Hastigheten däremot är olika från spelare till spelare.

Om du är intresserad och behöver hjälp, ta en lektion med mig så skall jag visa. Tourtempo kan göra underverk!

Jag har haft många elever som blir störda av alla sina svingtankar som verkligen gillar detta. Helt plötsligt får man någonting annat att fokusera på. Det är också bra för oss tjejer som ofta svingar alldeles för långsamt…och självklart för alla som inte har just rätt RYTM.

Lycka till!

Ingela

Relaterade inlägg

Senaste nytt

Lektion?

Vill du få anpassade tips för just dig? Boka lektion med mig så hjälper jag dig med det!