Om Ingela Tisén

Allt började i Nynäshamn 1981, sedan dess har jag samlat 30 års erfarenhet av golf som tränare, klubbchef, styrelseledamot i PGA, SGT, coach på tränarutbildningen, skribent i Svensk Golf, agent för golfkläder mm.

Jag började spela golf i Nynäshamn 1981. Jag fick iväg bollarna rätt bra och tyckte snabbt att golf var kul. En oerhört dedikerad tränare, Hans Göthberg, tog hand om oss ungdomar och gjorde tiden på golfbanan konstant rolig.

Efter skola reste jag jorden runt 14 månader för att sedan fortsätta läsa marknadsföring med inriktning på hotell- och resebranschen. Det tog mig till Körunda Golf- och Konferenshotell där jag arbetade 6 år, de 2 sista som hotellchef. Lätt panik för att fastna förde mig till jobb utomlands ett par år.

Väl hemma igen påbörjades golftränarutbildningen. Jag hade tur att få Matz Evensson som mentor på Nynäshamn. Åren på Nynäshamn var väldigt lärorika och det gav mig möjlighet att fortsätta på Svartinge Golf och Bro Hof Slott GC.

I augusti 2010 började jag arbeta som klubbchef till 75% på Nynäshamns GK och tränare till 25%.

2015 var det dags för nya utmaningar och nu är jag tränare igen på heltid, driver mitt eget företag och har min bas på Lidingö GK.

2019 gick jag med i nätverket Balance golf som hela tiden växer. Jag har alltid varit intresserad av vår egen förmåga kopplat till sving eftersom alla är så olika i kroppen och därför blev  Balance golf blev helt rätt nätverk för mig.

Förutom golf har det genom åren varit friidrott, handboll, dykning, lite skidor och mycket musik. En kanske oväntad färdighet är att jag spelat fagott under många år. Med orkestern reste vi runt mycket och spelade för både marin, flygvapen och hemvärn.

Jag är väldigt road av inredning, att resa, upptäcka, vara ute i skärgården och god mat.

Efter nästan ett helt liv med med golf vill jag fortfarande ha mer, spela fler banor, bli bättre golfare själv och kanske framför allt, hjälpa ännu fler elever att ha roligare med sin golf.

Vill du kontakta mig?

Mail: ingela.tisen@pgasweden.golf

Telefon: 070-858 42 55

Tränarfilosofi

Min tränarfilosofi utgår från att ingen elev eller sving är den andra lik och att det är avgörande för resultatet att jag kan anpassa mig till var och varje person.
Du som elev är i centrum och vår gemensamma handlingsplan baseras på dina egna individuella mål och förutsättningar. För att kunna förmedla min kunskap som golftränare lägger jag stor vikt på just hur jag lär ut. Det är viktigt att mina elever förstår orsak och verkan. Det är min övertygelse att det då blir betydligt lättare att hjälpa sig själv som spelare men även ta till sig mina råd.

Golf är långt ifrån bara teknik. Det är många bitar som skall falla på plats för att allt ska fungera på golfbanan. Jag har ett nätverk av andra experter runt omkring mig. 
Jag är själv TPI-certified instructor, Kinexitcoach, båda verktyg för golffys.
Jag är även utbildad inom ”smarta rörelser” 

Jag är med i nätverket Balance Golf som är experter på individanpassad golf och kraftutveckling. Ingen kropp är den andra lik och därför kan vi inte svinga som ”alla andra”. Vi tror på skonsam golf, enkel golf och kraftfull golf!

CV

Arbetsplatser inom golf

Lidingö GK 2018-
Club Professional

Golfstar 2015 -2016
Ansvarig Golfstar Academy och Platschef

Nynäshamns GK 2010-2015
Klubbchef /Club Professional

Bro Hof Slott GC 2007-2010
Headpro

Svartinge Golf 2001-2006
Headpro

Nynäshamns GK 1998-2000
Assistant Pro

Utbildning inom golf

PGAs årliga utbildningsveckor, 1998-2019. Ex på föreläsare har varit:  Lynn Marriot, Pia Nilsson, Jim Christine, Jimmy Ballard, Bill Morgan, Tom Wishon, Paul Schemp, Simon Holmes, Paul Chek, Chuck Cook, Henri Reis, Hans Chrunak, Harold Swash, Chuck Hogan och Jim Hardy m fl. TPI Certified Golf Fitness Instructor, level 2 – TPI (Titleist Performance Institute), 2008. Läs mer om TPI Specialutbildning FYS & GOLF, PGA och Eleiko med Henrik Dagård och John Hellström. Braingym smarta rörelser med Carla Hannaford. Läs mer om Braingym. Tränarutbildning genom PGA och Svenska Golfförbundet, GTU, HGTU, VTU.

Övrigt

M5 (högsta kat.) i PGA´s kategorisystem. Researrangör och genomför golfresor sedan många år tillbaka. Även arbetat för Sportresor och Fritidsresor. Skribent i Svensk Golf och på golf.se 2005-2010 Golfskolan. Föreläsare på SGF/PGA´s tränarutbildning. Styrelsemedlem PGA Sweden 2001-2007 PGA of Sweden. Styrelsemedlem SGT AB (Svenska Golftourerna) 2005-2007. Ordförande PGA Stockholm 2006-2010. Skribent intstruktion Lifestyle Golf Magazine 2014-> Agent för Girls Golf, klädmärke 2012-2015. Mentor/coach på tränarutbildningen 2010-2021.

PGA of Sweden

PGA of Sweden är en intresseorganisation för Golf Professionals. PGAs medlemmar är yrkesmän och yrkeskvinnor som antingen genom en gedigen yrkesutbildning certifierats som Club Professionals eller genom spel eller kval erhållit ranking på godkänd Tour vilket berättigar till medlemskap som Tournament Player. PGA har för närvarande ca 1100 medlemmar uppdelade på 750 Club Pros och 350 TPs.

Mission

PGA skall verka för att intresset för golfsporten ökar och att golfens tradition och kultur upprätthålls och utvecklas med spelets idé som utgångspunkt. PGA verkar vidare för att få befintliga golfare att spela oftare och att deras spelkvalitet kontinuerligt skall utvecklas. Vi engagerar oss också i att kvaliteten på golfanläggningarna utvecklas så att de möter spelarnas behov.

PGAs övergripande mål

PGA har som ändamål att utbilda och upprätthålla en yrkesmässig medlemskår av Club Professionals och skapa förutsättningar för Tournament Players att tävla såväl nationellt som internationellt. Vidare skall PGA utveckla medlemmarnas yrkesstatus på golfanläggningarna, profilera föreningen PGA och verka för bra externa relationer.

Läs mer