Kontrollera ditt spel!

Augusti en en fantastisk golfmånad. Nu har halva säsongen gått så har du inte spelat så mycket ännu är det dags!

Kolla in mitt junitips som handlade om att föra statistik. Då får du koll på dina styrkor och svagheter.

Ett sätt att få kontroll på banan är att ha stenkoll på hur långt du slår. Min erfarenhet säger att det är alldeles för få som har det. Så här ser det ut i min bag och då är det inte hur långt jag kan maxa en klubba utan ett ”vanligt slag” längd i CARRY – viktigt. Hur långt bollen rullar beror på underlaget..

LW…………65
SW…………75
52 W……….85
P……………95
9…………..105
8…………..115
7…………..125
6…………..135
h6…………145
h4…………155
fw 7……….165
fw 5……….175
Driver……..190

Som du ser är det 10 meter mellan varje klubba. När hybriderna kom in i spelet blev det en helt annan femma för min del. Eftersom min hastighet (trots att det är relativt hög) inte räcker för att jag skall  slå en järn 5:a längre än en 6:a. Järnfyra har jag inte haft sedan jag fick klart för mig varför jag inte kunde slå den längre..

Slå 10 bollar med varje klubba och kontrollera längden. Det förutsätter att du kan kontrollera detta mer noggrant än om du står på rangen. Din range kanske stänger en kväll i veckan för klippning? Passa på då när den är renplockad och det inte finns några bollar där. Då tar du dina egna bollar så blir resultatet bäst!

Om det inte är möjligt, kom till mig så hjälper jag dig. På Nynäs har vi en svingstudio med launchmonitor som mäter detta och mycket annat  intressant..

Skaffa kontroll över dina klubbor!

/ Ingela

Relaterade inlägg

Senaste nytt

Lektion?

Vill du få anpassade tips för just dig? Boka lektion med mig så hjälper jag dig med det!